Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zatraženo produženje pritvora za Railića

Za Dalibora Railića Dugog iz Prijedora, koji se sumnjiči da je naručio ubistvo načelnika krim-policije PU Prijedor Radenke Bašića, zatraženo je da se pritvor produži za još dva mjeseca, saznaje “Srpskainfo”.

Produženje pritvora za Railića tražilo je Tužilaštvo BiH, zbog sumnje da je povezan sa kriminalnom grupom koja se bavila međunarodnom trgovinom drogom.

Bašić je ubijen prije tačno mjesec dana, kada mu je ubica prišao sa leđa, u prijedorskom naselju Pećani, i ispalio mu hitac u glavu.

Railić je uhapšen u velikoj policijskoj akciji zbog tada sumnje da je povezan sa ubistvom Bašića.

Međutim, nakon saslušanja u prijedorskom tužilaštvu on je pušten na slobodu, ali su ga tada pripadnici MUP Srpske ponovo uhapsili, ali sada zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja je razbijena u policijskoj akciji „Storidž 2“, a na čijem čelu je bio Dušan Lovrenović.

Nakon samo par dana, policija je u Banjaluci uhapsila Aleksandra Miljatovića, koji je zatim tokom saslušanja priznao da je ubio Radenka Bašića.

Tokom svog iskaza on je policiji ispričao da je ubistvo naručio upravo Railić, a da je on za to trebao da dobije 50.000 evra.

U međuvremenu, pritvor je određen Miljatoviću, ali i njegovom kumu Igoru Repajiću koji je učestvovao u organizovanju ubistva.

Dalibor Railić je u policijskim evidencijama označen kao veoma opasna osoba koja iza sebe imao veoma teška krivična djela, kao i nekoliko pravosnažnih presuda.

Kada je u pitanju ubistvo Bašića, Republičko tužilaštvo zatražilo je i produženje pritvora za Miljatovića i Repajića.

Izvor: srpskainfo.com | Goran Obradović
7,200FansLike
457FollowersFollow