Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zbog najavljene velike količine padavina: Upozorenje na moguće pojave bujičnih poplava

Hidrometeorološki zavodi Republike Srpske i Federacije BiH za danas su izdali upozorenja na moguće pojave bujičnih poplava zbog najavljene velike količine padvina u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima.

“Zbog lokalnog karaktera pljuskova nije moguće unaprijed znati tačnu lokaciju pojave obilnih padavina, a količina padavina će znatno varirati. Jake padavine u kratkom periodu mogu izazvati pojavu i izlivanje bujičnih vodotoka, probleme sa oborinskim vodama i pojavu urbanih poplava”, upozorili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Količina padavina koja se očekuje je između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za područje cijele BiH zbog grmljavine i očekivanih padavina.

Za regije Banjaluka, Foča i Prijedor očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i građani su upozoreni da budu posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni.

Za trebinjsku i višegradsku regiju od 10.00 časova do ponoći očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

Na području Bihaća prognozirano je da će pasti između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, a očekuje se i grmljavina. Upozorenje na grmljavinu odnosi se na period od 12.00 do 17.00 časova.

Tuzlanski kraj očekuje količina od 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom, a od podneva do ponoći i grmljavina.

Livanjski i mostarski kraj od 12.00 do 19.00 časova očekuje grmljavina, a na području Sarajeva od 12.00 do 21.00 čas.

Izvor: bl-portal.com
6,200FansLike