Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pejići iz Srpca obnavljaju kuću: Borci pomogli kupovinu bijele tehnike

Fond solidarnosti Boračke organizacije opštine Srbac pružio je pomoć u nabavci bijele tehnike Predragu Pejiću iz Srpca, čije je prizemlje porodične kuće potpuno izgorjelo u požaru 30. januara ove godine.

Predsjednik Boračke organizacije Srbac Goran Plotan rekao je da je nabavljen novi frižider i veš-mašina u vrijednosti od 919 KM.

“Kada smo saznali za ovaj događaj odmah smo kontaktirali Predraga kako bismo provjerili šta mu je neophodno da bi se kuća što prije opremila. Ovo je vanredna aktivnost našeg Fonda i prva koju realizujemo u ovoj godini, a u planu su brojne akcije sanacije i izgradnje novih kuća za demobilisane borce koji su naši članovi”, rekao je Plotan.

Predrag je izrazio zahvalnost Boračkoj organizaciji opštine Srbac na pruženoj pomoći, istakavši da mu je posebno draga jer nije zaboravljen od saboraca.

“Veoma sam ponosan na sugrađane koji pokazuju da ne zaboravljaju moj doprinos, tokom i nakon rata, jer sam pomogao mnogima i dobro se dobrim vraća. Još uvijek s porodicom živim kao podstanar nakon nesreće koja nas je zadesila, ali obnova kuće ide dobrim tokom. Nadam se da ćemo se ponovo useliti s prvim danima proljeća”, rekao je Pejić.

Do nesreće u porodičnoj kući Pejića došlo je kada je iz šporeta na čvrsto gorivo ispala dimovodna cijev, a vatra koja je buknula brzo je zahvatila prizemlje u kojem u tom trenutku nije bilo nikoga. Kuću su počeli graditi 2014. godine i do sada su uspjeli urediti samo prizemlje dok je gornji sprat neopremljen. U porodici su stalno zaposleni supruga i sin, dok je Predrag uglavnom kod kuće i održava domaćinstvo, a kćerka trenutno ne živi s njima.

Članovi Savjeta mjesne zajednice Srbac, na čelu s Draškom Momićem, pokrenuli su humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih priloga koji se mogu uplatiti na žiro-račun broj: 567-353-59003723-58 koji je otvoren u Atos banci.

Izvor: Glas Srpske
7,200FansLike
450FollowersFollow