Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Održana sjednica regionalne Boračke organizacije Gradiška, Laktaši, Srbac i Prnjavor

U Gradišci je juče održana sjednica Boračke organizacije regije Gradiška, Laktaši, Srbac i Prnjavor, na kojoj su predloženi kandidati za člana Predsjedništva, Odbora porodica poginulih boraca i Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Republike Srpske, te kandidati za članove radnih tijela Skupštine BORS-a.

Za člana Predsjedništva BORS-a predložen je Milovan Gagić, predsjednik gradske Boračke organizacije Gradiška, Branko Grahovac iz Srpca predložen je za člana Odbora porodica poginulih boraca, doka je za člana Odbora ratnih vojnih invalida BORS-a predložen Momir Vuković iz Prnjavora.

Prijedlozi regionalnih boračkih organizacija biće po automatizmu verifikovani na predstojećoj izbornoj Skupštini BORS-a.

Gagić je rekao da će, kao i do sada na čelu Gradske boračke organizacije Gradiška, u Predsjedništvu BORS-a u narednom mandatu aktivno raditi na poboljšanju položaja boračke populacije, zapošljavanju djece poginulih boraca, ali i reviziji spiskova demobilisanih boraca.

“Potrebno je uraditi reviziju i izbrisati sa spiskova one kojima nije mjesto među borcima a već godinama koriste određena prava. Sada kada se Boračka organizacija izborila da svi dobiju mjesečni borački dodatak potrebno je to uraditi kako bi više dobili oni koji to stvarno zaslužiju, ali i zbog dostojanstva jer ne može biti borac onaj koji nije bio u borbi”, zaključio je Gagić.

Gradska boračka orgazacija Gradiška ranije je Gagića predložila za predsjednika i predsjednika Predsjedništva BORS-a, ali će, kako je rekao, povući jednu kandidaturu i ostati samo kandidat za predsjednika Predsjedništva ove organizacije.

Na sjednici Boračke organizacije regije Gradiška, Laktaši Srbac i Prnjavor, kojoj nisu prisistvovali delegati Gradske boračke organizacije Laktaši jer nisu završeni izbori ovoj lokalnoj organizaciji, usvojeni su i prijedlozi kandidata za radna tijela Skupštine BORS-a.

Skupština Boračke organizacije Republi Srpske, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo ove organizacije, najavljena je za 20. oktobar, a za sada je najizvjesnije da će na čelu BORS-a ostati aktuelni predsjednik Radan Ostojić.

Izvor: mojagradiska.com
7,500FansLike
816FollowersFollow