Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Na području Gradiške realizovana akcija policije, oduzet Pasat

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, 18.03.2021. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na nepropisno parkiranje vozila i tehničku ispravnost vozila.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, ukupno su kontrolisali 67 vozila, kojom prilikom je po akcentu akcije sankcionisano 54 vozača ili 80%, od kojih je 28 vozača sankcionisano zbog nepropisnog parkiranja vozila, a 26 vozača zbog tehničke ispravnosti vozila.

“Od ukupno 26 sankcionisanih vozača zbog tehničke neispravnosti vozila, 11 vozača sankcionisano je zbog manje tehničke neispravnosti, dok je 15 vozila upućeno na vanredni tehnički pregled, od kojih je 10 vozila bilo tehnički neispravno, a pet vozača je odbilo da se podvrgne vanrednom tehničkom pregledu”, naveli su iz PU Gradiška.

“Takođe, 13 vozača sankcionisano je zbog počinjenih ostalih prekršaja, a oduzeto je i jedno vozilo”, dodaje se.

Od lica Ž.P. oduzet Pasat

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, su 18.03.2021. godine oko 08,00 časova, izvršili kontrolu putničkog automobila marke “VW Passat”, kojim je upravljalo lice Ž.P. iz Srpca, a vlasništvo je lica Lj.P. iz Srpca.

“Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je Ž.P. upravljao neregistrovanim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da lice ima dug u iznosu od 6.305,00 KM”, navodi se u saopštenju.

Lice Lj.P. dalo je na upravljanje putnički automobil licu koje nije steklo pravo na upravljanje, te je time počinilo prekršaj u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

“Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica Ž.P. biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu, dok je licu Lj.P. zbog počinjenog prekršaja izdat prekršajni nalog”, zaključuje se u saopštenju.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
450FollowersFollow