Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pronađena i oduzeta veća količina oružja u Gradišci

Pripadnici Policijske uprave Gradiška juče su, u okviru operativne akcije “Kalibar”, uhapsili B.S. iz Gradiške, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a prilikom pretresa kod njega su pronađene i oduzete tri vojne puške, optički nišani, prigušivači, ručno izrađena puška i veća količina municije.

Službenici PU Gradiška su istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, a uz prethodno prikupljena operativna saznanja, pretresli kuće i pomoćne objekte koje koristi B.S., a tom prilikom su pronađeni navedeni predmeti.

Preduzimajući mjere i radnje po navedenoj operativnoj akciji, službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da M.G. iz Gradiške, u kući stanovanja posjeduje vojno naoružanje i minsko – eksplozivno sredstvo.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, pretresene su kuće i prateći objekti koje koristi osumnjičeni, te su tom prilikom pronađene i oduzete četiri vojne automatske puške, ručno izrađena puška, dijelovi oružja, vojni nož, kumulativna mina i veća količina municije“, navodi se u saopštenju gradiške policije.

Dodaju da se M.G. trenutno nalazi u Republici Sloveniji, te da će kriminalistička obrada nad istim biti izvršena u narednom periodu.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv osumnjičenih B.S. i M.G. podnese izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Gradiskalive.com | Foto: Ilustracija
7,500FansLike
472FollowersFollow