Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U srijedu akcija podjele sadnica bijelog jasena građanima Gradiške

Početkom godine, u saradnji sa NVO “Zeleni Razvojni Centar” Bijeljina, sprovedena je anketa u kojoj su građani Gradiške potvrdili zainteresovanost za ozelenjavanje svoje okoline. Zahvaljujući dobroj volji naših sugrađana u Gradišku dolazi 100 sadnica bijelog jasena.

50 zasaditi, 50 podijeliti

Uz tehničku pomoć radnika KP “Gradska čistoća” i volontera Lokalnog volonterskog servisa Gradiška, 50 sadnica biće zasađeno u parku “Kozara” preko puta sportske dvorane “Arena” u Gradišci, u okviru manifestacije “Proljetno uređenje grada”, dok će 50 sadnica biti podijeljeno zainteresovanim građanima.

Podjela sadnica biće organizovana u srijedu 21. aprila u 12.00 časova ispred sportske dvorane “Arena” u Gradišci. Jedna osoba može dobiti najviše jednu sadnicu.

“Posadi svoj hlad”

Važno je napomenuti da su sve sadnice u okviru kampanje “Posadi svoj hlad” nabavljene uz pomoć društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca koji prepoznaju važnost zajedničke borbe za čist vazduh. Svaka sadnica će biti označena vezicom na kojoj će se nalaziti ime donatora, dok sa druge strane vezice svoje ime može upisati građanin koji sadnicu preuzme i zasadi, kao i datum sadnje.

Ovaj projekat je usaglašen sa ciljevima svjetske akcije “Trillion Trees” Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, kao i sa evropskim Zelenim planom (“European New Deal”) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Više o samoj akciji možete saznati putem web stranice www.posadisvojhlad.ba.

Gradiskalive.com
7,500FansLike
468FollowersFollow