Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Potpisan sporazum: Pilot projekat za masovnu procjenu vrijednosti nepokretnosti u Gradišci

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Bosiljka Predragović potpisali su juče Sporazum o implementaciji Pilot projekta masovne procjene vrijednosti nepokretnosti za područje grada Gradiška.

“Procjena vrijednosti nepokretnosti počeće u gradskoj zoni i cijeli projekat će obuhvatiti pet katastarskih opština, tri na gradskom i po jednu u vangradskom području”, rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Gradonačelnik je istakao da je cilj projekta da se napravi baza i izvrši procjena vrijednosti svih nepokretnosti na području Gradiške, što će se moći koristiti za više namjena.

”Nakon popisa svih nepokretnosti stvoriće se uslovi za nižu stopu poreza na nepokretnosti koja sada iznosi 0,15 KM“, istakao je gradonačelnik.

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Bosiljka Predragović je istakla da će projekat, osim pravičnog određivanja poreza za sve vlasnike nepokretnosti omogućiti i rukovodiocu lokalne samouprave da planira svoj privredni razvoj.

”Osim toga tačno utvrđena vrijednost nepokretnosti omogućava vlasnicima da na pravi način raspolažu svojom nekretninom”, istakla je direktorica Predragović i dodala da građani u ovom procesu neće imati nikakvih troškova.

Pilot projekat procjene vrijednosti nepokretnosti dio je projekta vezanog za unaprijeđenje zemljišne administracije u BiH, koji je sufinasiran sredstvima Amabasade Švedske u BiH.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
450FollowersFollow