Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška policija se pohvalila- Rasvijetljeno 95.7% krivičnih djela u novembru

U Policijskoj upravi Gradiška, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec novembar 2021. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik PU Gradiška Bojan Škorić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić i načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković.

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, te istakao da su na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u mjesecu novembru 2021. godine evidentirana 23 krivična djela, što je za 17.9% manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 28 krivičnih djela, a ukupno su rasvijetljena 22 krivična djela ili 95.7%.

Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je pet krivičnih djela, a rasvijetljena su četiri krivična djela ili 80%.

Javni red i mir

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirana su 32 narušavanja javnog reda i mira što je za 17 narušavanja više u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 15 narušavanja. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Povećan broj saobraćajnih nezgoda

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za šest saobraćajnih nezgoda (ukupno 44) ili u odnosu 44:38, a evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradalo jedno lice što je u istom odnosu kao i prošle godine.

Stanje zadovoljavajuće

Analizirajući stanje kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

Evidentirano 48 migranata

U toku mjeseca novembra 2021. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 48 migranata, a u istom periodu 2020. godine evidentirano je 227 migranata (31 migrant na području Gradiške, 14 migranata na području Srpca i tri migranta na područjju Nove Topole).

Apel policije povodom praznika

Obzirom da nam predstoje božićni i novogodišnji praznici, a kako bi isti protekli u miru i bez neželjenih posledica, Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja i opasnih pirotehničkih sredstava, te da postupaju u skladu sa zakonskim propisima, kao i da ne upravljaju vozilima pod uticajem alkohola.

Gradiskalive.com
7,500FansLike
858FollowersFollow