Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Anastasija Katić pobjednik video-konkursa projekta “Odigraj zeleno”

U prostorijama Udruženja „Most“ u Gradišci danas je organizovano proglašenje pobjednika video-konkursa za najkreativniji tutorijal na temu alternativne upotrebe komunalnog otpada.

Miroslav Gajić iz Razvojne agencije Gradiška rekao je da je ovaj video-konkurs jedna od završnih aktivnosti projekta „Odigraj zeleno“, u sklopu UNDP-ovog izazova „Čisto da se zna“, koji Razvojna agencija realizuje u saradnji sa partnerskim preduzećem „Gradska čistoća“ Gradiška i Udruženjem „Most“.

Gajić je rekao da je na konkurs pristiglo šet radova, te da je kreativnost bila presudna da tablet kao nagrada za najbolji video bude uručen Anastasiji Katić.

On je dodao da je zadatak konkursa bio da učesnici dostave video koji prikazuje alternativni način korišćenja sekundarnih sirovina.

Katićeva je istakla da mnoge vrste otpada mogu da se recikliraju i upotrijebe na kreativan način, što je i prikazala u svom videu.

„Vidjela sam konkurs na društvenim mrežama i odlučila da napravim novčanik od tetrapaka i pokažam taj vid reciklaže“, dodala je Katićeva.

Amina Omićević iz UNDP-a istakla je da ova međunarodna organizacija kroz razne projekte radi na smanjenju proizvodnje otpada sa partnerima u Gradišci, Banjaluci, Sarajevu, Zenici i Kotor Varoši.

„Drago nam je da je naš izazov rezultirao početkom odvajanja različitih vrsta otpada koje je moguće reciklirati“, dodala je Omićevićeva.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,300FansLike
458FollowersFollow