Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Banjalučanin i trojac iz Gradiške uhapšeni zbog krađe goriva

“D.Đ, D.S. i O.G. svi iz Gradiške i D.G. iz Banjaluke uhapšeni su juče zbog krađe goriva iz radne mašine u vlasništvu privatnog preduzeća”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Krađa je prijavljena juče oko sedam časova u mjestu Donja Dolina i Greda, grad Gradiška.

“Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su u blizini radilišta u mjestu Donja Dolina pronašli lice inicijala D.Đ. koje je upravljalo putničkim vozilom marke “fiat”, te izvršenim pregledom vozila u prtljažniku istog pronađeno je više kanistera u kojima se nalazilo pogonsko gorivo. Daljim radom po prijavi identifikovana su i lica D.S, O.G. i D.G. koja su zajedno sa licem D.Đ. učestvovala u otuđenju goriva iz radnim mašina, te su sva četiri lica lišena slobode”, stoji u saopštenju.

Uhapšeni se sumnjiče i da su od maja 2022. godine konstantno vršili otuđenje pogonskog goriva iz radnih mašina, ukupno oko 5.000 litara, te međusobno dijelili i prodavali trećim licima.

“Ovime je pričinjena šteta od oko 16.000 KM. Kod porodične kuće lica D.G. pronađeno je oko 648 litara otuđenog pogonskog dizel goriva, koje je vraćeno oštećenom preduzeću”, dodaju u saopštenju.

Iz Policijske uprave dodaju da je svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Tužilac je naložio da se nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica D.Đ., D.S., O.G. i D.G. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, zaključeno je u saopštenju.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
456FollowersFollow