Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Banjalučka profesorica ponijela titulu “Najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije” (Foto)

Na Konferenciji nastavnika bivše Jugoslavije, pod nazivom „Svijet obrazovanja briše granice“, održanoj u Banjaluci, prof. srpskog jezika u Medicinskoj školi i uredniku sajta www.srpskijez.net, mr Sanji Đurić, dodijeljena je titula “Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije”.

Sanja Đurić je jedan od 28 nagrađenih nastavnika, i jedini nastavnik iz Republike Srpske.

Naime, Banjaluka je od 4. do 7. aprila bila domaćin 6. regionalne nastavničke konferencije „Svijet obrazovanja briše granice“, a organizator iste je Asocijacija najboljih nastavnika bivše Јugoslavije.

Na konferenciji je prisustvovalo više od 200 nastavnika iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Takođe, u okviru ove konferencije organizovan je Sajam obrazovanja, sekcije, obilazak ustanova obrazovanja i kulture, radionice, kao i plenarno predavanje, koje je održao direktor jedne škole na temu „Kako funkcioniše jedna srećna škola“.

Tema banjalučke Konferencije posvećena je temi srećnog učenja, te je cijela agenda osvetljavala ovaj metodološki pristup, kako kroz predavanja i Sajam obrazovanja, tako i kroz rad u sekcijama u okviru četiri različite podteme.

Najvažniji cilj konferencije je podsticanje regionalnog umrežavanja najboljih edukatora, nastavnika, profesora, profesionalnih saradnika i prvi put, direktora, iz čak šest zemalja u cilju vidljivosti njihovog rada i kreativnosti.

“Asocijacija najboljih nastavnika” već šestu godinu osnažuje, pruža podršku, afirmiše i promoviše najbolje nastavnike-entuzijaste, koji su potrebni svim društvima ovog dijela svijeta.

Naredne godine, najbolji prosvjetni radnici okupiće se u Hrvatskoj.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow