Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Banjalučki osnovci otkazali izlet na Jahorinu, još nisu stigli svi nalazi za hotel “Nebojša”

Za sutra planirani odlazak učenika iz Banjaluke na školu u prirodi na Jahorini je otkazan iz predostrožnosti, saznaje “Srpskainfo”.

Agencija BIS Travel, koja je organizator putovanja, obavijestila je OŠ “Branko Radičević” i roditelje da su dosadašnji nalazi inspekcije o stanju u hotelu “Nebojša” uredni, ali da još nisu stigli svi rezultati.

“Hotel “Nebojša” upoznat je jutros iz Republičkog inspektorata o analizi radne površine i hrane koju je radio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske o rezultatima završene analize uzoraka. Nalaz radne površine i hrane su uredni. Čekamo rezultate uzoraka hljeba i biskvitnih kolača (jer je potreban dug period/proces zbog analize kvasca). Dok se ne završe sve navedene analize, škola, agencija i hotel će pristupiti odgovorno, a vrijeme realizacije Škole u ​​prirodi od 14. do 18. maja produžavati za period od 15. do 19. juna, kako bismo obezbijedili ukupnu bezbjednost naših učenika i vaše djece”, piše u dopisu Agencije u koji je “Srpskainfo” imala uvid.

Takođe, odgovorno se ponijela i uprava ove banjalučke škole koja je odlučila da prolongira odlazak svojih učenika na Jahorinu, sve dok situacija ne bude potpuno čista.

Podsjećamo, prašina u javnosti se digla nakon što su se osnovci iz Prijedora sa Jahorine vratili kući zbog stomačnih problema, a neki su primali infuziju.

Boravili su u hotelu “Nebojša”, pa se sumnja, ali još nije dokazano, da je bilo u pitanju trovanje hranom ili pićem.

Kako “Srpskainfo” saznaje, prije prijedorskih učenika, na Jahorini su boravili učenici nekoliko banjalučkih škola, koji su po povratku takođe imali stomačne tegobe. Ali javnost o tome nije obaviještena.

Izvor: srpskainfo.com
6,700FansLike