Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Bitcoin ATM: Trgovina kriptovalutama je sada moguća u Bosni i Hercegovini, bez naknada i provjere identiteta

Mnogi koji su početnici u svijetu kriptovaluta možda će se zapitati kako mogu kupiti Bitcoin gotovinom. Bitcoin bankomati su rješenje, a osim što su sve prisutniji širom svijeta, moguće ih je pronaći i koristiti i u Bosni i Hercegovini.

Ova vijest obradovala je i sve one koji već odavno “rade” sa Bitcoinom, jer su na tržište BiH stigli bankomati, koji nude niske naknade za korištenje.

Dakle, ukoliko tražite opipljiv način za sticanje ili prodaju kriptovaluta, kao što su Bitcoin, Ethereum, Tether i Litecoin, jedna od najboljih opcija su Bitcoin bankomati kompanije Shitcoins.club, koje je moguće pronaći u Banjaluci i Sarajevu, a koji ne zahtijevaju verifikaciju korisnika.

Osim toga, ova kompanija nudi direktne, brze i pristupačne transakcije na svojim Bitcoin bankomatima, što ih čini dobrim izborom za svakoga ko želi ući na kripto tržište.

Što su zapravo Bitcoin bankomati?

Bitcoin bankomati, koji su takođe poznati kao BTM, slični su tradicionalnim bankomatima, ali su posebno dizajnirani za transakcije kriptovalutama.

Naime, korisnik može položiti valutu u bankomat, koja se zatim mijenja za kriptovalutu po izboru. Takođe, ako korisnik posjeduje kriptovalutu, može je prodati putem bankomata i primiti isplatu u gotovini.

Od 2023. u svijetu postoji skoro 40.000 Bitcoin bankomata, a većina ih se nalazi u Sjevernoj Americi.

Shitcoins.club

Brend Shitcoins.club osnovan je 2017. godine, kada je prvi Bitcoin bankomat počeo s radom u poljskom gradu Bydgoszczu. Tim koji je stajao iza njega imao je snažan interes za kriptovalute i vidio je potencijal i praktičnu upotrebu koju bankomati mogu ponuditi javnosti.

To je dovelo do brzog širenja, a sada kompanija ima Bitcoin bankomate na 196 lokacija, s planovima za povećanje tog broja. Većina bankomata Shitcoins.club nalazi se u Evropi, s najvećom koncentracijom u Poljskoj, a slijede je Španija, Belgija, Italija, Hrvatska, BiH, Rumunija.

Takođe, Shitcoins.club ima za cilj da uđe u više evropskih zemalja u bliskoj budućnosti, a dugoročni planovi su da se presele i u Aziju, Afriku i Sjevernu Ameriku. Nedavno je Shitcoins.club otvorio svoj prvi Bitcoin bankomat u Južnoj Americi u Limi, Peru.

Glavne prednosti Bitcoin bankomata

Osim što su naknade na Shitcoins.club bankomatima niske, ova kompanija ponekad čak nudi i do +3% dodatne vrijednosti u odnosu na razmjene, a svoje popuste objavljuju na društvenim mrežama.

Takođe, veoma važno je napomenuti da bankomati kompanije Shitcoins.club u Bosni i Hercegovini ne zahtijevaju verifikaciju i nije potrebno skenirati ID, što druge kripto kompanije ipak traže. To kompletan proces čini veoma brzim.

Olakšan pristup transakcijama

Osim navedenih prednosti, Shitcoins.club nudi Bitcoin bankomate, koji su samostalni uređaji i mogu biti postavljeni na atraktivnim lokacijama kao što su maloprodajni objekti i tržni centri, što ih čini lakim za pronalaženje i sigurnim za pristup.

Takođe, kako bi obezbijedili sigurnost korisnika i bankomata, Shitcoins.club je oko uređaja na nekim mjestima postavio metalne kaveze.

Bitcoin bankomat je jednostavan za početnike

Bitcoin bankomati Shitcoins.club savršeni su za početnike ili iskusne ulagače koji žele ući na tržište kriptovaluta bez potrebe za navigacijskom platformom za razmjenu ili čekanjem verifikacije bankovnog računa.

Ovi bankomati ne zahtijevaju lične podatke ili provjeru ID-a za transakcije ispod ograničenja, zavisno od AML zakona određene zemlje.

U Španiji je ova kompanija nedavno podigla limit na 1.000 eura, omogućivši tako jednostavne transakcije bez provjere dokumenta. U Hrvatskoj je takođe limit 1.000 eura, dok u Bosni i Hercegovini ne postoji KYC verifikacija.

Fleksibilne gotovinske transakcije

Ovi bankomati omogućuju korisnicima da imaju potpunu kontrolu nad svojim sredstvima u svakom trenutku, jer nema potrebe za računom u banci ili kreditnom karticom za izvršenje transakcije. Gotovina se može koristiti direktno u svakom slučaju.

Niske naknade

Kao što smo već spomenuli, jedna od najvećih prednosti korištenja Bitcoin bankomata Shitcoins.club su njihove niske naknade, koje se obično kreću između 2-4%.

Inače, prosječna naknada na bitcoin bankomatima u svijetu, prema istraživanju coinatmradara, kreće se između 8% i 15%. Samo 6,8% Bitcoin bankomata u svijetu nudi tako niske naknade.

Osim toga, ova kompanija takođe nudi posebne promocije kao što su +2% bonusa i česte provizije od 0%, čineći njihove Bitcoin bankomate pristupačnijim čak i od online mjenjačnica kriptovaluta, kao što su Binance ili Coinbase.

Brza zamjena kriptovaluta u gotovinu

Značajna karakteristika bitcoin bankomata Shitcoins.club je i mogućnost prodaje kriptovalute i primanja gotovine zauzvrat. Ovo je idealna opcija za one koji žele odmah imati dostupnu gotovinu.

Prodaja od kuće

Putem web stranice, iz udobnosti svog doma, moguće je prodati kriptovalutu. Dakle, kada odete do Bitcoin bankomata, odmah ćete dobiti isplatu bez čekanja, jer će transakcija biti obrađena.

I ne samo to, možete koristiti i najpopularnije valute kao što su USD, EUR i GBP, kao i lokalnu valutu za kupovinu kriptovalute. To olakšava konverziju i turistima koji posjećuju različite destinacije.

Kako rade Bitcoin bankomati?

Kada kupujete kriptovalute (na primjer BTC, ETH, USDT, LTC), možete promijeniti jezik na ekranu Bitcoin bankomata na željeni i pregledati uputstva za svaku od njih. Zatim, u bankomat stavljate novčanice prema iznosu transakcije, skenirate adresu QR koda prema kriptovaluti koju želite primiti (ili je upisujete ručno), zatim potvrđujete transakciju i ako to zahtijevaju propisi, prilažete lični dokument.

Nakon što je proces završen, primićete potvrdu o broju transakcije i kripto će se uskoro pojaviti u vašem novčaniku. U slučaju gubitka, možete povratiti novac dijeljenjem adrese, što omogućava kompaniji da prati transakciju u svom sistemu. Takođe, tim za podršku dostupan je i putem telefona.

Ukratko, korištenje Bitcoin bankomata koje nudi Shitcoins.club je praktičan, brz i isplativ način za kupovinu, prodaju i razmjenu kriptovaluta, dok je početnicima to jednostavan način da uđu na kripto tržište.

Ako ste zainteresovani isprobati Bitcoin bankomat, možete posjetiti web stranicu i pronaći lokaciju u vašoj blizini.

Lokacije

Bitcoin bankomati kompanije Shitcoins.club nalaze se na sljedećim lokacijama u BiH:

BITCOIN BANKOMAT BANJA LUKA

 • Support help: +48 782 617 806
 • Adresa: Zmaj Jovina 9, Banjaluka 78000, Bosna i Hercegovina
 • Mail: support@shitcoins.club
 • Valuta: BAM

Ovaj Bitcoin bankomat je otvoren 24/7.

Raspoloživa sredstva se mogu provjeriti na sljedećem linku.

BITCOIN BANKOMAT SARAJEVO

 1. Support help: +48 782 617 806
 2. Adresa: Kranjčevićeva 33, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovina
 3. Mail: support@shitcoins.club
 4. Valuta: BAM

Ovaj Bitcoin bankomat je otvoren 24/7.

Raspoloživa sredstva se mogu provjeriti na sljedećem linku.

Bitcoin bankomati nalaze se i na sljedećim lokacijama u Hrvatskoj:

 1. Širolina ul. 6, Zagreb, 10000, HR, više informacija na linku;
 2. Tower Center, Ul. Janka Polića Kamova: 81a, Rijeka, 51000, HR – više informacija na linku;
 3. ul. Josipa Jovića 93, Split, 21000, HR – više informacija na linku;
 4. Rudeška cesta 140, Zagreb, 10000, HR – više informacija na linku;
 5. Svilajska ul. 31, Bitomat Osijek Portanova Trgovački Centar, Osijek, 31000, HR – više informacija na linku;
 6. Polačišće ul. 4, City Galleria, Zadar, 23000, HR – više informacija na linku;
 7. Ilica 202A, Zagreb, 10000, HR – više informacija na linku;
 8. Max City, Stoja 14a, Pula, 52100, HR – više informacija na linku.
Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow