Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Bjegunac sa debelim dosijeom uhapšen u Banjaluci

Policija je u Banjaluci uhapsila Nemanju Makivića, koji se nekada zvao Mirče Kerkez, saznaje “Srpskainfo”.

Makivić je uhapšen zbog izbjegavanja izdržavanja pravosnažne zatvorske kazne zbog neovlaštene trgovine drogom u trajanju od četiri godine.

“Nakon hapšenja sproveden je u KPZ Banjaluka na Tunjicama na izdržavanje kazne”, izjavio je izvor “Srpskainfo”.

Makivić je osuđen 2018. godine nakon što je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice zaključen sa banjalučkim tužilaštvom.

Priznanje krivice uslijedio je nakon što je Makivić koji se tada prezivao Kerkez, uhapšen u policijskoj akciji kodnog naziva “Ekspert” kada je sa saučesnikom pokušao prodati 1, 2 kilograma kokaina prikrivenim istražiocima.

Zanimljivo je da je Makivić uhapšen prije nekoliko dana, ali je hapšenje izvršeno u tišini.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama za Makivićem je zbog iste presude tragao i Osnovni sud u Sremskoj Mitrovici, te je navodno zatraženo i raspisivanje međunarodne potjernice.

Međutim, u Ministarstvu pravde BiH za Srpskainfo su potvrdili da Nemanja Makivić/Mirče Kerkez ne prolazi kroz evidencije, odnosno da još nije zaprimljen nikakav zahtjev ili informacija.

Dosije

Makivić je poznat policiji, a ranije je osuđivan na uslovne kazne.

Kerkez je privođen zbog narušavanja reda i mira, zatim teške krađe 2012. i 2016. godine, ali i zbog krivolova.

Kerkez je u nezakonitom lovu ribe uhvaćen u julu 2017. godine u Trnu kod Laktaša. Nakon što je ribočuvar S.M. zatražio od Kerkeza da mu pokaže dozvolu za pecanje, ovaj mu je opsovao majku.

Zbog nezakonitog lova, Kerkez je osuđen na uslovnu novčanu kaznu od 500 maraka.

Osumnjičeni Mirče Kerkez, kojeg policija navodi kao organizatora prodaje droge, uhapšen je i 2011. sa 9 saučesnika osumnjičenih za krađe i druga krivična djela. Kerkez se tada sumnjičio za krađu mobilnog telefona vrijednog 400 maraka. Godinu dana kasnije uhapšen je sa grupom saučesnika zbog pljački benzinskih pumpi.

Izvor: Srpskainfo.com
6,700FansLike