Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Bolnici Gradiška potrebna dogradnja ginekološko – akušerskog odjela

Gradonačelnik Zoran Adžić je tokom posjete Bolnici Gradiška razgovarao sa direktorom ove ustanove Rajkom Dodikom o novim projektima ove zdravstvene ustanove.

Gradonačelnik Adžić je rekao da se razgovaralo o planovima za opremanje novog porodilišta u ranije dograđenom dijelu objekta ove zdravstvene ustanove i odvajanju od ostalih dijelova ginekološko-akušerskog odjeljenja.

On je uputio apel Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu da se taj projekat što prije realizuje.

“Grad Gradiška i ja kao gradonačelnik uputiću molbu prema ministarstvu zdravlja i Vladi RS da što prije realizujemo ovaj projekat”, naglasio je Adžić.

Direktor Bolnice Gradiška Rajko Dodik rekao je da je proširenje i opremanje novog porodilišta i pedijatrije planirano za ovu godinu, te da je projektna dokumentacija već prezentovana u resornom ministarstvu.

On je dodao da postoji potreba za tim jer se u ovoj zdravstvenoj ustanovi porađaju i žene iz Laktaša, Srpca, Kozarske Dubice, Prnjavora i drugih opština.

On je naveo da je u gradiškom porodilištu u protekloj godini rođeno 635 beba, za tridesetak više nego 2020. i 2021. godine.

Izvor: mojagradiska.com
6,200FansLike