Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Da li ste zadovoljni radom policije? Prezentovani rezultati za 2021. godinu

U Policijskoj upravi Gradiška, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za 2021. godinu. Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić i načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković.

420 krivičnih djela- riješeno 401

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, te istakao da je u protekloj godini na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano 420 krivičnih djela, što je za 9.4% više u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 384 krivičnih djela, a ukupno je rasvijetljeno 401 krivično djelo ili 95.2%, dok je u istom periodu prethodne godine ukupno rasvjetljeno 366 krivičnih djela ili 95.3%.

Od ukupno evidentiranih 420 krivičnih djela, 348 krivičnih djela su iz oblasti opšteg kriminaliteta, 40 krivičnih djela je iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, 15 krivičnih djela su iz oblasti privrednog kriminaliteta i 17 krivičnih djela je protiv bezbjednosti saobraćaja,

27 teških krađa

U izvještajnom periodu evidentirano je 27 krivičnih djela “Teška krađa”, što je za 52.6% manje u odnosu na uporedni period kada je evidentirano 57 krivičnih djela, a rasvijetljeno je 19 krivičnih djela ili 70.4%. Takođe, evidentirano je 50 krivičnih djela “Krađa” što je za 56.3% više u odnosu na uporedni period kada su evidentirana 42 krivična djela, a rasvijetljeno je 46 krivičnih djela ili 90.2%.

Zloupotreba droga

Operativnim radom policijskih službenika otkriveno je 40 krivičnih djela i 55 prekršaja u vezi zloupotrebe opojnih droga kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge, a otkrivena je i jedna ilegalna laboratorija za uzgoj opojne droge, a 26 lica je lišeno slobode.

Javni red i mir

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirana su 344 narušavanja javnog reda i mira što je za 33.8% manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 520 narušavanja.

Povećan broj saobraćajnih nezgoda

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 37.8% ili u odnosu 576:418, ali je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima za 25% ili u odnosu 6:8, kao i broj smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama za jedno lice ili u odnosu 7:8.

Stanje- zadovoljavajuće

Policijski službenici uspješno su obezbijedili 99 javnih okupljanja i 481 sportsku priredbu.

Obzirom da u posmatranom periodu nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, stanje javnog reda i mira je stabilno, te je i smanjen broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

Evidentirano 825 migranata

U toku 2021. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 825 migranata, a u toku 2020. godine evidentirano je 1.566 (564 migranata na području PS Gradiška, 207 na području PS Srbac i 54 PS Nova Topola).

Načelnik Trifković je dodao da su policijski službenici Policijske uprave Gradiška u skladu sa Zakonom o prekršajima RS u toku 2021. godine izvršili privremeno oduzimanje 28 vozila od višestrukih povratnika u vršenju najtežih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te će i u narednom periodu nastaviti sa ovim aktivnostima.

Načelnik Škorić se ovom prilikom zahvalio svim novinarima na profesionalnoj saradnji, kao i objektivnom i blagovremenom izvještavanju o svim bitnim informacijana u prethodnom periodu, a sa željom da se takva saradnja nastavi i ubuduće.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow