Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Dan policije: Služen parastos i položeni vijenci

Povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, vijence na Centralno spomen-obilježje poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske danas su u Banjaluci položili srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Vijence su položili i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević.

Kod Centralnog spomen-obilježja prethodno je služen parastos poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Prethodno je jutros služen parastos i ispred zgrade Policijske uprave u Banjaluci.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na njenom čelu je direktor Policije, a trenutno tu dužnost obavlja Siniša Kostrešević.

Glavne organizacione jedinice Policije Republike Srpske su policijske uprave koje su u skladu sa formacijskim promjenama iz 2017. godine naslijedile nekadašnje centre javne bezbjednosti.

Za složenije policijske zadatke zaduženi su pripadnici Žandarmerije, a najelitnija formacija je Specijalna antiteroristička jedinica.

Izvor: ATV
7,300FansLike
458FollowersFollow