Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Detalji hapšenja u Gradišci: Osumnjičeni da su bacili bombu na kuću

G.L. i B.D. iz Gradiške uhapšeni su jutros zbog sumnje da su 30. septembra na kuću u naselju Vrbaška bacili dvije ručne bombe M-75 od kojih je jedna eksplodirala i oštetila objekte i vozila.

Uhapšena je i R.B. iz tog grada koja je osumnjičena da je u kući držala oružje i bila upoznata sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Motiv bacanja bombe su narušeni porodični odnosi oštećenih i osumnjičene R.B.

Naime, kako je ranije objavljeno M. D. (27) iz naselja Vrbaška kod Gradiške prijavio je tada oko 23.55 časova policiji da je u dvorištu njegove kuće došlo do eksplozije, gdje na svu sreću nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalan šteta.

Kako su tada rekli izvori bliski istrazi u trenutku eksplozije u kući su bili on, te njegova majka, žena i brat.

Srećom njima se ništa nije desilo, ali kada su čuli eksploziju jako su se uplašili, a na objektima u dvorištu pričinjena je veća materijalna šteta.

Na pomoćnim objektima, ali i na dva  parkirana  auta u dvorištu od eksplozije su popucala stakla, kao i na prozorima u kući.

Iz Policijske uprave Gradiška danas su naveli da su na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška jutros izvršili pretres na četiri lokacije u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti pomenutog dana u mjestu Vrbaška.

U toku je kriminalistička obrada  nad osumnjičenim, a dalje postupanje će biti po odlukama postupajućeg tužioca OJT Banjaluka.

Izvor: Nezavisne
7,200FansLike
457FollowersFollow