Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Detalji napada psa na djecu u Banjaluci

Belgijski ovčar, koji je juče u naselju Lazarevo napao grupu djece, tih momenata nije imao korpu na njuški, te se otrgao vlasniku koji ga je vodio na povocu, a zatim je počeo da grize dječake, njih trojicu, uzrasta od deset do 14 godina.

Potvrdio je to za “Nezavisne novine” očevidac ove drame koja se odvijala kod lokacije gdje se okreće autobus na liniji broj 13, a gdje je u tom momentu, kako dodaje izvor, bilo dvadesetak mališana.

“Dječaci su igrali fudbal i u tom je naišao čovjek koji je vodio psa na povocu, bez korpe na njuški. Otrgao se vlasniku i napao prvog dječaka (11) i počeo ga gristi po stomaku, leđima, rukama i drugim dijelovima tijela”, priča očevidac za “Nezavisne”.

U tom je, prema riječima sagovornika, vlasnik pokušao da uhvati psa, koji je tada krenuo za drugim dječakom (10), te ga malo zubima zakačio po zadnjici.

“U međuvremenu ga je vlasnik ponovo pokušao uhvatiti, ali nije uspio, pa se pas vratio na prvog dječaka, te ga opet počeo gristi. Taj dječak je potrčao u obližnju kafanu, ali je pas tada krenuo na trećeg dječaka (14), te ga malo ugrizao po rukama, nakon čega ga je vlasnik uhvatio”, priča očevidac za “Nezavisne”.

Prema riječima sagovornika, vlasnik je u prvi mah djeci rekao da se ne plaše, jer se “pas samo igra”.

“Kad je pas krenuo da agresivno napada djecu, vlasnik je shvatio da nije u pitanju nikakva igra”, ističe izvor.

Kasnije je vlasnik psa odveo kući, te je dolazila policija, a dječaci su odvezeni u bolnicu.

“Dječak koji je prvi napadnut primio je vakcinu protiv tetanusa”, kaže sagovornik “Nezavisnih”.

Izvor ističe da su se djeca razbježala ko je gdje stigao, a pas tokom napada nije lajao.

“Taj čovjek živi nedaleko od ovog mjesta i pas bude u boksu. Kada god bi djeca prolazila, bio je agresivan, lajao je, kao da hoće da razvali boks”, tvrdi mještanin ovog naselja.

Izvor: Nezavisne
7,300FansLike
457FollowersFollow