Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Detalji tragedije u zatvoru: Ostavio oproštajno pismo, cimere u ćeliji probudio jeziv prizor

Zdravko Milanović (61) koji se objesio u pritvorskoj jedinici KPZ Banjaluka u vrijeme samoubistva bio je u ćeliji sa još dvojicom pritvorenika, saznaje “Srpskainfo”.

Prema posljednjim informacijama, osuđenik je čekao vrijeme da ostali pritvorenici utonu u san, a zatim je uzeo čaršaf i objesio se na poprečnu rešetku u ćeliji.

Kako je moguće da su rešetke u ćelijama postavljene na način da se pritvorenici mogu nesmetano objesiti, odgovor je koji će morati dati detaljna istraga u ovom slučaju, kako bi se utvrdilo da li je u banjalučkom zatvoru došlo do određenih propusta.

Milanović je nedavno pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge koje se dogodilo u martu prošle godine u Čardačanima kod Laktaša.

Samoubistvo su zatvorskim stražarima prijavili pritvorenici koji su bili u ćeliji sa Milanovićem, a koji su beživotno tijelo primijetili nakon što su se probudili.

“Jedan pritvorenik ispričao je da je kobne noći oko 3.30 otišao do kupatila i da je tada vidio Milanovića da leži u svom krevetu. Vrijeme smrti Milanovića poklapa se sa ovom izjavom pritvorenika, jer je samoubistvo bilo poslije četiri časa ujutro. Beživotno tijelo su primijetili upravo pritvorenici koji su dijelili ćeliju sa Milanovićem”, ispričao je izvor “Srpskainfo”.

Tokom uviđaja pronađeno je i oproštajno pismo koje je Milanović ostavio porodici.

Zanimljivo je da je Pero Dunjić pomoćnik ministra pravde Republike Srpske za izvršenje krivičnih sankcija, na poziv novinara odgovorio kako ne zna za dešavanja u banjalučkom zatvoru, jer nije u Banjaluci.

Direktor KPZ Banjaluka nije se javljao na telefonske pozive, a kasnije je to “objasnio” da je čekao u redu za glasanje za izbore u Srbiji.

Dežurni tužilac OJT Banjaluka potvrdio je za “Srpskainfo” da je samoubistvo prijavljeno 1. aprila ove godine, te da je obavljen uviđaj koji je utvrdio da nema elemenata krivičnog djela.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Nikola Morača
7,400FansLike
459FollowersFollow