Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Digitalizacija sistema i vrijedne ruke donijeli uspjeh Šumskom gazdinstvu Gradiška (Foto)

Poslovni rezultati Šumskog gazdinstva Gradiška, poslije svođenja računa za prošlu godinu, potvrđuju da je ovaj kolektiv ušao u veoma uspješan poslovni period.

Poslovni bilanski pokazuju da je prošlogodišnja dobit premašila 900.000 KM. To je za 200.000 KM više od plana.

Slavko Španjić, direktor Šumskog gazdinstva Gradiška kazao je za “Srpskainfo” da je to rezultat predanog rada i  dosljedne primjene standarda u oblasti šumarstva.

Gradiški šumari koriste povoljne vremenske uslove kako bi ovogodišnji rezultati poslovanja bili u skladu sa planskim vrijednostima.

“Naši radnici, koristeći mehanizaciju, pripremaju ogrevno i tehničko drvo kako bi, ispoštovali ugovore sa prerađivačima, preduzećima, javnim ustanovama, pilanama, udruženjima građana i pojedincima”, rekao je Španjić.

Na području Šumske uprave Gornji Podgradci, jednoj od tri organizacione jedinice Šumskog gazdinstva Gradiška, eksploatacija šume je u punom jeku.

Mihajlo Kosović, upravnik podgradačke Šumarije naglašava da je ovaj posao modernizovan te znatno efikasniji nego prethodnih godina. Zasluge za to, pored ostalog, ima primjena digitalizovanog sistema svih faza proizvodnje, kojeg je krajem prošle godine obezbijedilo Javno preduzeće „Šume Republike Srpske“.

“Dosadašnji sistem ručnog mjerenja, pisanja otpremnica i drugih poslova uskoro će, u potpunosti biti izvan šumarske prakse. Potpunim korištenjem digitalizovanog sistema, rad je postao efikasniji, a količine drveta na skladištima veće”, kazao je Kosović.

Od sada, podaci o usječenim i isporučenim trupcima te ostalim drvnim sortimentima, istovremeno su u jedinstvenoj bazi, što omogućava bolji uvid i neuporedivo brži protok podataka.

Izvor: srpskainfo.com | Milan Pilipović
7,300FansLike
457FollowersFollow