Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Digitalni inovativni habovi u Gradišci: Stigla računarska oprema, krenula adaptacija prostorija

Projekat „Razvoj kroz digitalne inovativne habove“, kuca na vrata u Gradišci. Ovo je jedan od tri prekogranična projekta u okviru programa „Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora“. Od projekta očekuje mnogo i lokalna vlast, ali i mladi ljudi koji žele da kroče u poslovni svijet.

Nemanja Davidović, koordinator projekta, potvrdio je da je stigla računarska oprema za habove, a krenuli su i građevinski radovi na opremanju potrebnih prostorija.

“Kompletan četvrti sprat takozvane „crvene zgrade“ se preuređuje za potrebe digitalnih inovativnih habova. Ovdje će prve poslovne poteze i korake učiti mladi ljudi, koji će potom spremni kročiti u sferu biznisa”, rekao je Davidović.

Razlozi za pokretanje ovog projekta čiji je vodeći partner grad Gradiška su veoma logični i opravdani. Osim usporenog privrednog rasta, nedovoljne preduzetničke aktivnosti, lošeg preduzetničkog okruženja, tu su i drugi razlozi.

“Nedovolјno izgrađena poslovna infrastruktura, nekonkurentnost projektnog područja, kao i nedostatak specifičnih znanja i vještina, te nedostatak umrežavanja preduzetnika, glavni su razlozi zbog kojih je grad Gradiška aplicirao za ovaj program prekogranične saradnje”, rekao je koordinator projekta Nemanja Davidović.

Radove na adaptaciji četvrtog sprata „crvene zgrade“ povremeno nadgleda Bogdan Vicanović, direktor Razvojne agencije „RAGA“.

“Novi poslovni ambijent, sa mladim, obrazovanim kadrom, kome su strani jezici i poznavanje IT tehnologije prednost, zaista obećavaju. Vrijeme je za snažniji poslovni iskorak, želimo ga napraviti zajedno sa našim partnerima u okviru projekata prekogranične saradnje”, rekao je Vicanović.

Građevinski radovi će biti završeni tokom ovoga ljeta, pa se očekuje zaživljavanje habova već od jeseni.

Projekat prekogranične saradnje „Razvoj kroz digitalne inovativne habove“ odvija se u Gradišci, Daruvaru, Lipiku i Kotoru. Ukupna vrijednost projekta je oko 1,5 miliona evra od čega grad Gradiška ima budžet od 290,5 hiljada evra. Omjer finansiranja je 85% EU, a 15% partneri učesnici projekta.

Izvor: mojagradiska.com | B.G.
7,200FansLike
441FollowersFollow