Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Diler iz Gradiške osuđen na četiri godine zatvora

Saša Trnjanin Sale (44) iz Gradiške, optužen za uzgoj 62 kilograma marihuane, čija se vrijednost na crnom tržištu procjenjuje na oko 250.000 KM, priznao je krivicu i pristao da bude osuđen na četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 300 KM.

On je sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice, u kojem je osim neovlašćene proizvodnje i prometa opojne droge priznao i da je krao električnu energiju, koju je koristio za snabdijevanje improvizovane laboratoriju za uzgoj narkotika, prenosi Glas Srpske.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci, kojem je predsjedavao sudija Siniša Marković, prihvatilo je sporazum, a presuda Trnjaninu biće izrečena danas.

Tužilac Dalibor Vrećo rekao je da je preduzeće “Elektrokrajina” dostavilo odštetni zahtjev na 12.751 KM, koje traže kao nadoknadu za ukradenu struju.

Za uzgoj narkotika zajedno sa Trnjaninom bio je optužen i Miroslav Majstorac (44) iz Gradiške, koji je ranije priznao krivicu i osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora. Osuđen je za neovlašćenu proizvodnju i promet opojne droge. Prema optužnici Trnjanin i Majstorac su od početka februara do 8. maja ove godine neovlašćeno uzgajali indijsku konoplju i proizvodili marihuanu. Kako je navedeno oni su laboratoriju za uzgoj droge instalirali u pomoćnom objektu pored porodične kuće Trnjanina u mjestu Bok Jankovac kod Gradiške.

“Trnjanin i Majstorac su sa još dva nepoznata lica postavili opremu podobnu za stvaranje vještačkih uslova za uzgoj biljaka. Zatim su u unutrašnjosti tog objekta u saksije sa zemljom posadili 153 stabljike kanabisa i neovlašćeno napravili improvizovanu laboratoriju za proizvodnju droge. Nakon toga su po uputstvima za proizvodnju i način održavanja postavljene opreme, koja im je dao L. D. sve do 8. maja 2023. godine u kontinuitetu uzgajali kanabis “Sative L” i uzgojili ukupno 153 stabljike”, stoji u optužnici.

Laboratorija koju je pomenuti dvojac napravio bila je dobro opremljena i imala je UV lampe, klima-uređaje, ovlaživače vazduha i drugu modernu opremu neophodnu za uzgoj narkotika. Trnjanin je optužen za krađu električne energije, jer je u porodičnoj kući u mjestu Bok Jankovac bez izdate saglasnosti i zaključenog ugovora priključio uređaje i instalacije na elektroenergetsku mrežu. Navedeno je da je tako neovlašćeno potrošio 22.127 kilovat-časova električne energije te oštetio preduzeće “Elektrokrajina” za 4.151 KM. Trnjaninov branilac Rafaela Ljubojević je rekla da će u parnici tražiti nadoknadu razlike između štete koja je navedena u optužnici i one koju potražuje “Elektrokrajina”.

Trnjanin i Majstorac uhapšeni su u akciji “Armagedon” početkom maja, kada je policija pronašla 153 stabljike marihuane visine od 50 do 90 centimetara, težine oko 62 kilograma. Kako je tada saopšteno iz policije, vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 250.000 KM, a operativni podaci ukazuju na to da je droga bila namijenjena za krijumčarenje na području Evropske unije.

Izvor: srpskainfo.com
7,200FansLike
457FollowersFollow