Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pronađena laboratorija za uzgoj “Skanka” u Gradišci, uhapšene dvije osobe (Foto)

Policija u Gradišci juče je sprovela akciju kodnog imena “Armagedon”, te je tom prilikom pronađena improvizovana laboratorija i oko 62 kilograma skanka. Uhapšeni su lice inicijala S.T. i M.M. iz Gradiške.

“Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 08.05.2023. godine sproveli su operativnu akciju kodnog naziva “Armagedon” koja je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga, kojom prilikom su lišena slobode dva lica inicijala S.T. i M.M. oba iz Gradiške”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, policija je u ulici Mlade Bosne (naselje Mačkovac) izvršila pretres kuće i pomoćnog objekta koji je u sastavu kuće, a koje koristi lice inicijala S.T.

Tom prilikom pronađena je ilegalna laboratorija za uzgoj opojne droge “skank”, te su u istom pronašli i izuzeli 151. stabljiku opojne droge “skank” prosječne visine između 50-90 cm i ukupne bruto mase oko 62 KG.

Takođe, pretresom su pronađene i izuzete UV lampe, saksije, sredstva za tretiranje stabljika, odvlaživači vazduha, klima uređaji, kao i ostala prateća oprema koja je zatečena na licu mjesta, te je utvrđeno da se navedeno lice neovlašteno priključilo na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristilo električnu energiju.

“Tokom dana, po završetku kriminalističke obrade lica lišena slobode će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” i “Krađa energije”, biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje”, navedeno je u saopštenju.

Gradiskalive.com | Video: Nezavisne | Foto: PU Gradiška
6,700FansLike