Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Dogovorena rekonstrukcija četvrtog sprata “Crvene zgrade”

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor građevinske firme “Arting-invest”, Zoran Kolundžija potpisali su danas Ugovor o rekonstrukciji četvrtog sprataCrvene zgrade” u Gradišci.

“Ugovor je potpisan u okviru Projekta „Razvoj kroz digitalne inovativne habove u Gradišci, Daruvaru, Lipiku i Kotoru“, a predviđeni prostor će biti pripremljen za mlade IT stručnjake”, rekao je Adžić.

Šansa za razvoj Gradiške

„Želja nam je da kroz taj inovativni centar prođe što više mladih ljudi, da ih osposobimo i osamostalimo za njihove daljnje privredne aktivnosti“, rekao je Adžić i dodao da je to šansa za razvoj grada Gradiške, ali prije svega za mlade ljude da formiraju svoje prve privredne preduzetničke korake.

Gradiška vodeći partner projekta

Projektni koordinator iz Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte Gradske uprave, Nemanja Davidović istakao je da je riječ o projektu koji se provodi u tri države, BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori  i da je Gradiška vodeći partner što je velika odgovornost i iskustvo.

„Ostali partneri imaju svoje aktivnosti, a ono što je zajedničko jeste online edukativna platforma za obrazovanje koja će uvezati ove tri države“, istakao je Davidović.

Inovativni centar trebao bi biti spreman za dva mjeseca, a vrijednost radova je 170.000 KM.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
458FollowersFollow