Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Dramatična borba: Banjalučanin sa tri potjernice posjekao policajca pa uhapšen

Željko Lazarević (44) iz Banjaluke, za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala tri potjernice, uhapšen je u Modriči, gdje je pružao otpor mladom policajcu (24) koji ga je pokušavao i na kraju i uspio savladati, ali je u toj dramatičnoj borbi posječen po ruci.

Potvrdili su to izvori “Nezavisnih”, koji dodaju da je dvadesetčetvorogodišnji policajac, koji uniformu nosi dvije godine, kolegama u  Policijskoj stanici Modriča jutros, oko 3.20, prijavio da je tokom obilaska terena primijetio da je provaljeno u jednu kafanu u Modriči.

“Potom je naš kolega primijetio osumnjičenog, ali je ovaj počeo da bježi i nije se obazirao na naređenja da stane. Policajac nije posustao, trčao je za njim po mrklom mraku, čak su izašli iz grada. Na kraju ga je sustigao kod obale niz koju su pali, pored rijeke Bosne”, tvrde izvori “Nezavisnih”.

Kako dodaju, tu se borba nastavlja, a osumnjičeni napada policajca šrafcigerom, a onda i nožem.

“Policajac je uhvatio nož rukom, i to za oštricu, jer drugačije nije mogao. Bjegunac tada izvlači nož i posjekao je policajca po dlanu”, tvrde izvori “Nezavisnih”.

Kolege mladog policajca su u međuvremenu nekako uspjele utvrditi gdje se odvijala ova borba.

“Bjegunca su uhapsili, oduzeli mu nož, šrafciger, te oko 400 evra za koje se sumnja da je nešto ranije ukrao iz jednog mercedesa”, kažu sagovornici bliski policiji.

Isti izvori dodaju da je njihov hrabri mladi kolega tokom borbe povrijeđen po cijelom tijelu, ali nije odustao od namjere da bjegunca zaustavi.

“Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča nakon čega je upućen u dobojsku bolnicu”, saopštila je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

Uz navođenja njegovih inicijala, potvrdila je da su od osumnjičenog oduzeti nož i šrafciger, kao i novac za koje se sumnja da je istu veče ukraden iz mercedesa, vlasništvo S.J.

Kada se podvuče crta, Banjalučanin je osumnjičen za tešku krađu, pokušaj teške krađe i napad na policajca. Ali to nije sve…

“Ž.L. se dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela protiv imovine na području opštine Modriča i grada Dervente”, navela je Kerkezova.

Izvor: Nezavisne | Autor: Dragan Sladojević
6,700FansLike