Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Državljanin Srbije osumnjičen da je počinio 34 krađe u Banjaluci (Foto)

Banjalučka policija podnijela je danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv državljanina Srbije D.R., koji se sumnjiči da je počinio 34 teške krađa od početka godine, čime je pričinio štetu od oko 160.000 KM.

Foto: PU Banjaluka

U PU Banjaluka navode da su u okviru operativne akcije “SILVER“, a koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, došli do saznanja da se lice D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem 34 krivična djela “Teška krađa“, izvršena na području Grada Banjaluka u vremenskom periodu od 01. januara do 05. marta ove godine.

Foto: PU Banjaluka

“Lice D.R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilo ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području Grada Banjaluka, a potom vršilo premetačinu, pronalazilo i otuđilo novac i razne vrijedne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM”, rekli su u policiji.

Foto: PU Banjaluka

Dodali su da je na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci, kao i putničkog vozila marke “Opel“, koje je D.R. koristio.

Foto: PU Banjaluka

“Tom prilikom je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet (zlatni i srebrni nakit, ručni satovi, mobilni telefoni, vatreno oružje, odjevni predmeti), a koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela. Takođe, policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska lica D.R., koje se nalazi u bjekstvu”, zaključili su u policiji.

Foto: PU Banjaluka
Gradiskalive.com
6,700FansLike