Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Elektronskom razmjenom podataka biće ubrzan proces izdavanja ličnih dokumenata

Ministri unutrašnjih poslova i uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Siniša Karan i Senka Jujić potpisali su danas Sporazum o elektronskoj razmjeni podataka i Tehnički protokol o elektronskoj razmjeni podataka u postupku izdavanja ličnih dokumenta iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: RTRS

Iz MUP-a Srpske je saopšteno da je ovaj sporazum novi korak ka poboljšanju usluga za građane jer će se ubrzati postupak izdavanja ličnih dokumenata.

„Sadašnji postupak provjere podataka za lice koje podnese zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata, između matičnih službi i organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova odvija se uz učešće matičara, koji u tom postupku ručno unose podatke u aplikaciju putem koje se dobijaju odgovori na zahtjeve MUP-a.

Unapređenje postupka ogleda se u tome što će se ručna provjera podataka zamijeniti automatskom, a to znači da nadležna organizaciona jedinica MUP-a, nakon što primi zahtjev lica za izdavanje ličnog dokumenta može odmah, elektronskim putem, zatražiti provjeru podatka o tom licu i odgovor dobiti automatski, u roku od nekoliko sekundi“, navodi se iz saopštenju MUP-a Srpske.

Potpisivanjem ovog Sporazuma nastavlja se dugogodišnja saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva uprave i lokalne samouprave u oblasti elektronske razmjene podataka, što je istovremeno, doprinos uspostavljanju i razvoju elektronskih usluga, te pojednostavljenju i efikasnosti usluga koje pružaju građanima.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,300FansLike
456FollowersFollow