Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Produžen pritvor za 14 osumnjičenih za šverc drogom

Banjalučki Okružni sud za još dva mjeseca produžio je pritvor za 14 uhapšenih u akciji “Eskadron” koje terete za šverc narkoticima.

Odlukom suda iza rešetaka ostaju Borislav Đukanović, Miladin Lugić, Vladimir Malić, Vladimir Maksić, Aleksandra Radočaj, Darko Pavljuk, Dragoslav Jungić, Dijana Palačković, Goran Stojanović, Aleksandar Ćutković, Mladen Ćutković, Mladen Trubajić, Boris Maksimčuk i Miloš Radaković.

Zajedno sa njima uhapšeni su i mjesec dana bili pritvoreni Stefan Svjetlanović i Zoran Brkić koji su pušteni da se brane sa slobode i za njih nije ni traženo produženje pritvora.

Ranijom odlukom suda pritvor je određen i Nemanji Jovanoviću i Marku Duvnjaku koji se nalaze u bjekstvu i za njima će biti raspisane potjernice.

Akcijom je obuhvaćen i Rajko Pavić koji je u vrijeme ove akcije bio u pritvoru zbog drugog krivičnog djela, a nedavno je takođe privođen u policiju zbog sumnje da je počinio iznudu.

Policija sve osumnjičene u akciji “Eskadron” tereti da su od početka 2023. godine do dana 28. maja ove godine na području Banjaluke preprodavali kokain i marihuanu. Terete ih da su djelovali u tri grupe, a preprodaju droge su dogovarali i putem telefona i u razgovorima kokain su nazivali “čiste majice”. Droga je prodavana po cijenama od 50 pa do 6.000 KM zavisno od količine i vrste.

Izvor: glassrpske.com
7,400FansLike
459FollowersFollow