Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Evo koje dokumente trebaju donijeti borci za jedinstven borački dodatak

Borci iz Srpske, da bi ostvarili jedinstveni borački dodatak, potrebno je da u sjedište opštine ili grada donesu samo kopiju lične karte i kopiju tekućeg računa.

To je za “Nezavisne novine” ispričao jedan od zaposlenih, koji radi na ovim poslovima.

“Da bi podnijeli zahtjev za borački dodatak, potrebno je da donesu kopiju lične karte, ali i kopiju tekućeg računa ako žele da im dodatak ide na tekući račun. Sve ostalo postoji u spisu i nema potrebe da išta više kopiraju”, rekao je sagovornik “Nezavisnih”.

Međutim, novinari “Nezavisnih” su zvali još nekoliko lokalnih zajednica u Srpskoj, te se raspitivali o tome šta treba da borci donesu od dokumenata, ali je rečeno da proces podnošenja zahtjeva još nije počeo (iako su iz Vlade Srpske najavili da počinje danas).

“Trenutno još ne znamo ni mi, još ništa službeno nismo dobili. Samo smo čuli kao i svi ostali, iz medija, da će to pravo biti priznato i da će se zahtjevi podnositi. Možda da nazovete za desetak dana”, rečeno je u jednoj opštini, a u drugoj lokalnoj zajednici su rekli da “nazovu za tri-četiri dana”.

Iz nadležnog odjeljenja u Gradskoj upravi Doboj rekli su da se zahtjevi već danas mogu predati.

“Zahtjevi se predaju u Matičnom uredu, a potrebno je da borci donesu ličnu kartu, odnosno kopiju i postoji zahtjev koji se uzme na šalteru i to je to. Zahtjevi se zaprimaju, ali nam još zvanične instrukcije nisu stigle”, rečeno je za “Nezavisne” novine u dobojskoj Gradskoj upravi.

Izvor: Nezavisne | Foto: Pexels/Ilustracija
7,200FansLike
457FollowersFollow