Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Evo koji lokalni putevi u Gradišci će biti asfaltirani u toku 2022. godine

Nacrtom Plana korištenja sredstava ostvarenih od naknada po osnovu korištenja šuma i šumskog zamljišta za 2022. godinu planirano je da se za izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva na području Gradiške izdvoji 700.000 KM.

U devet mjesnih zajednica planirano je da se izgradi 11 dionica, ukupne dužine 8.460 metara.

“Predviđeno je asfaltiranje tri dionice puta u mjesnoj zajednici Turjak (put prema zaseoku Borkovići, Čupići i put stara pruga) i po jedne dionice u mjesnim zajednicama Grabavci (Čekići), Sovjak (put prema Pisariću), Cerovljani (put Matići), Donjim (Barajiša) i Gornjim Podgradcima (put Vujići), Seferovcima (put Cerovci), Kozincima i Kočićevu. Od navedenih 11 dionica puteva, devet se odnosi na asfaltiranje makadamskih puteva, a tri na potpunu rekonstrukciju postojećih asfaltnih puteva koji su u lošem stanju”, istakao je Vedran Knežević, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove grada Gradiška.

Takođe, planirano je da se u 2022. godini izdvoji 150.000 KM za realizaciju dva projekta izgradnje ulica i parking prostora u gradskoj zoni.

“Planirana je izgradnja Jerusalimske ulice ukupne dužine 270 metara, sa kompletnom oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, dok je predviđeno 100.000 KM za modernizaciju parking prostora između ulica Vidovdanske, Mis A.P. Irbi i Nikole Tesle”, rekao je Knežević.

Izvor: mojagradiska.com
7,400FansLike
457FollowersFollow