Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Festival folklora u Gradišci: Atraktivne igre na otvorenoj sceni

Nastupom kulturno-umjetničkih društava “Kolovit” iz Gradiške i Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Oplenac” iz Toronta, preksinoć je u Gradišci održano prvo veče devetnaestog Međunarodno festivala folklora.

Mirko Borjanović, predsjednik KUD-a “Kolovit” kazao je da su sa posebnom radošću, u Gradišci, po drugi put, ugostili KUD “Oplenac” iz Kanade, koje se gradiškoj publici predstavilo sa četiri koreografije.

“Veliko nam je zadovoljstvo dolazak i nastup u Gradišci i Republici Srpskoj. Iz ovih krajeva porijeklom su mnogi naši članovi”, kazao je Saša Bogunović, umjetnički direktor SKUD-a “Oplenac”, formiranog prije 37 godina.

On je podsjetio da u Torontu živi 80.000 Srba. Društvo “Oplenac”, ima važnu ulogu u okupljanju i zbližavanju srpskog naroda, te očuvanju svoje kulture i tradicije.

“Gradska uprava, u saradnji sa ustanovama i organizacijama iz oblasti kulture, posljednjih godina učinila je značajan iskorak na omasovljenju kulturnih dešavanja na području grada”, rekao je Dragutin Kovačević, načelnik Službe gradonačelnika grada Gradiška, prilikom otvaranja Festivala.

Večeras 8. jula, osim KUD-a “Kolovit”, gradiškoj publici će se predstaviti Folklorni ansambl iz Paname.

Inače, ovaj festival održava se u okviru “Gradiškog ljeta na Savi”, koje traje do kraja avgusta.

Izvor: Nezavisne | Milan Pilipović
7,400FansLike
459FollowersFollow