spot_img

Grad raspisao Javni poziv za pristupni kurs Gorske službe spasavanja

spot_img

Grad Gradiška raspisao je Javni poziv za prijavu na pristupni kurs za člana Gorske službe spasavanja, u sklopu projekta “SAFE TOGETHER – Risk prevention in the cross-border area” – “SIGURNI ZAJEDNO – Prevencija rizika u prekograničnom području”.

“Opšti cilj ovog projekta je unapređenje kapaciteta za reagovanje tokom elementarnih nepogoda, kroz povećanje nivoa pripremljenosti i operabilnosti usluga spašavanja u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Postizanje opšteg cilja ostvariće se implementacijom specifičnih ciljeva, i to kroz jačanje materijalnih kapaciteta projektnih aplikanata (Gradiška, Daruvar i Podgorica) za prevenciju rizika, kao i zaštitu i spašavanje u slučaju elementarnih nepogoda; jačanje ljudskih resursa za spašavanje i zaštitu kroz program zajedničke edukacije u prekograničnoj oblasti; kao i unapređenje kvaliteta života u prekograničnom području kroz povećanje nivoa bezbjednosti”, navode iz GU Gradiška.

Kompletan tekst javnog poziva možete pročitati i preuzeti OVDJE, a obrazac za prijavu na pristupni kurs možete preuzeti OVDJE.

Info dan

Povodom ovog Javnog poziva Grad Gradiška i Gorska služba spasavanja Banja Luka organizovaće Info dan koji će se održati u JP Sportska Dvorana “Servitium” Arena Gradiška, 13.05.2021. godine u 18:00 časova s ciljem informisanja svih zainteresovanih građana, budućih članova GSS Gradiška o procesu pristupanja, načinu formiranja i registrovanja, kao i djelovanja stanica gorskih službi spasavanja.

Posebna pažnja na Info danu će biti usmjerena na prezentovanje uslova za prijem kandidata u GSS Gradiška, temama i načinu održavanja Pristupnog kursa.

Gradiskalive.com
5,466FansLike
spot_img