Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Grad raspisao Javni poziv za pristupni kurs Gorske službe spasavanja

Grad Gradiška raspisao je Javni poziv za prijavu na pristupni kurs za člana Gorske službe spasavanja, u sklopu projekta “SAFE TOGETHER – Risk prevention in the cross-border area” – “SIGURNI ZAJEDNO – Prevencija rizika u prekograničnom području”.

“Opšti cilj ovog projekta je unapređenje kapaciteta za reagovanje tokom elementarnih nepogoda, kroz povećanje nivoa pripremljenosti i operabilnosti usluga spašavanja u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Postizanje opšteg cilja ostvariće se implementacijom specifičnih ciljeva, i to kroz jačanje materijalnih kapaciteta projektnih aplikanata (Gradiška, Daruvar i Podgorica) za prevenciju rizika, kao i zaštitu i spašavanje u slučaju elementarnih nepogoda; jačanje ljudskih resursa za spašavanje i zaštitu kroz program zajedničke edukacije u prekograničnoj oblasti; kao i unapređenje kvaliteta života u prekograničnom području kroz povećanje nivoa bezbjednosti”, navode iz GU Gradiška.

Kompletan tekst javnog poziva možete pročitati i preuzeti OVDJE, a obrazac za prijavu na pristupni kurs možete preuzeti OVDJE.

Info dan

Povodom ovog Javnog poziva Grad Gradiška i Gorska služba spasavanja Banja Luka organizovaće Info dan koji će se održati u JP Sportska Dvorana “Servitium” Arena Gradiška, 13.05.2021. godine u 18:00 časova s ciljem informisanja svih zainteresovanih građana, budućih članova GSS Gradiška o procesu pristupanja, načinu formiranja i registrovanja, kao i djelovanja stanica gorskih službi spasavanja.

Posebna pažnja na Info danu će biti usmjerena na prezentovanje uslova za prijem kandidata u GSS Gradiška, temama i načinu održavanja Pristupnog kursa.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
440FollowersFollow