Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiščanac se vakcinisao u Srbiji, ovo su njegova iskustva (Foto)

Danas vam prenosimo iskustva našeg čitaoca i sugrađanina koji je odlučio da se vakciniše protiv virusa korona u Srbiji na Novosadskom sajmu.

Da bi se samoinicijativno vakcinisali potrebno je imati državljanstvo i prijavljeno mjesto prebivališta u Srbiji.

“Po prijemu u prostoriju za vakcinaciju, meni je konkretno tražena važeća lična karta Republike Srbije na uvid”, kaže naš sagovornik i dodaje da je vakcinacija moguća u periodu od 8 do 20h.

Izabrao rusku vakcinu

“Pri ulasku na sajam uzimate obrazac sa imenom vakcine koju odaberete. Trenutno imaju tri vakcine, Sputnik V (Rusija), Fajzer (SAD/Njemačka) i AstraZeneka (Velika Britanija), a uskoro se očekuje novi kontigent kineske vakcine”, kaže za naš portal.

Sve gotovo za pola sata

“Sve je dobro organizovano, tako da cjelokupan proces ne traje duže od 30-ak minuta. Nakon uzimanja formulara, popunjavate lične podatke, zatim se prijavljujete na pult, nakon čega vas rasporede u jednu od kabina u kojoj se vrši vakcinacija odabranom vakcinom. Nakon vakcinacije momentalno ste slobodni, nema potrebe za zadržavanjem”, pojašnjava sagovornik.

Revakcinacija za 21 dan

Revakcinacija ruskom vakcinom se vrši nakon tri sedmice, a ukoliko ne dobijete poziv potrebno je da sami dođete nakon tog perioda.

Posljedice?

“Od posljedica, blagi bol u ramenu, bez povišene temperature i bez novog znanja ruskog jezika”, zaključio je uz smijeh naš sugrađanin.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
458FollowersFollow