Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiščanci donirali i više nego što je potrebno: Prikupljena sredstva za operaciju Stefana Jokića

Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška uspješno je završila humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć dvadesetogodišnjem Stefanu Jokiću, kome je potrebna hitna operacija ugradnje implantata u oba oka.

Koordinator za humanitarne aktivnosti Crvenog krsta Mirjana Potajac rekla je da je akcija pokrenuta u decembru i da su građani Gradiške još jednom pokazali humanost i donirali nešto više novaca od iznosa koji je potreban za Stefanovu operaciju u Beogradu.

“Prema predračunu, za operaciju je potrebno oko 10.000 KM, a prikupljeno je 13.500 KM. Učestovali su brojni građani, a najviše novca, 2.156 KM, prikupila je Srednja stručna i tehnička škola”, navela je Potajac i zahvalila svima koji su učestvovali u ovoj akciji.

Stefan Jokić je rođen u Gradišci 16. januara 2002. godine i kao prijeveremeno rođena beba morao je da ide u inkubator, gdje mu je oštećen vid.

U prvom razredu srednje škole dioptrija mu se povećela na minus 14, nakon čega je imao operaciju očnog dna, odstranjen mu je karcinom sa oka, a prije nešto više od godinu dana imao je i operaciju presađivanja rožnjače na oba oka.

Operciju ugradnje ICL implantata u oba oka, koja mu je potrebna da bi sačuvao vid, nije moguće obaviti u Republici Srpskoj, te je zakazana za ovaj mjesec u Specijalnoj bolnici “Sveti Vid” u Beogradu.

Izvor: Agencije
7,100FansLike
431FollowersFollow