Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiščanin uhapšen zbog bacanja bombi

Gradiščanin M.P. uhapšen je zbog posjedovanjana oružanja i sumnje da je bacio i aktvirao dvije bombe na području tog grada.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška, njega terete da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, došli su do saznanja da nepoznato lice kod sebe posjeduje više ručnih bombi, te da se trenutno nalazi na području grada Gradiška. Daljim radom policijskih službenika, identifikovano je lice M.P. iz Gradiške, koje je kod sebe imalo tri ručne bombe i nekoliko komada municije, te je utvrđeno da je 06.01.2024. godine na području grada Gradiška, aktivirao dvije ručne bombe”, navedeno je u saopštenju.

Dodali su da je na osnovu usmene naredbe za pretres dežurnog sudije Osnovnog suda u Gradišci, izvršen pretres kuće, pratećih objekata i putničkog automobila koje pomenuto lice M.P. koristi, te su tom prilikom pronađene i oduzete tri ručne bombe i više komada vojne municije.

Naveli su da je obaviješten dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv lica M.P.

Izvor: Glas Srpske
6,700FansLike