Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška bolnica ima samo jedan transportni inkubator

Bolnica Gradiška trenutno raspolaže jednim transportnim inkubatorom, zadovoljavajućih karakteristika, ali bi se nabavkom savremenog inkubatora za neonatalni transport, sa manje nezvjesnosti, organizovao prevoz životno ugroženog novorođenčeta do ustanove višeg referentnog nivoa.

Subspecijalista neonatolog Dragica Došenović rekla je da je od 637 rođenih beba tokom prošle godine u gradiškom porodilištu, njih 17 zahtijevalo dalje medicinsko zbrinjavanje.

“Neophodna je pravovremena reakcija u momentu kada je novorođenče vitalno ugroženo. Od ključne važnosti za dalje liječenje je adekvatan, bezbjedan i brz transport do jedinice intenzivnog liječenja”, navela je Došenovićeva.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, 26. decembra u 20.00 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci biće održano 13. donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Nosilac ovogodišnje inicijative je Udruženje pedijatara Republike Srpske koje je iskazalo potrebu da se porodilištima širom Srpske obezbijede transportni inkubatori i na taj način omogući savremen neonatalni transport.

Izvor: Agencije
7,300FansLike
456FollowersFollow