Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Dejan Petrović i Big bend na otvaranju “Zimskog grada”

Koncertom Dejana Petrovića i Big benda večeras će na platou Kulturnog centra u Gradišci biti otvoren “Zimski grad”.

Direktor Turističke organizacije grad Gradiška Valentina Perić rekla je da nakon jednogodišnje pauze “Zimski grad” otvara svoja vrata za sve posjetioce koji će i nakon kocerta Dejana Petrovića i Big benda u narednih mjesec dana moći da uživaju u zanimljivim manifestacijama koje su predviđene programom “Gradiške zime”.

Perićeva je navela da će danas, na dan otvaranja, za sve posjetioce biti besplatno i korištenje klizališta “Zimskog grada”, a od 17.00 časova predviđen je program za djecu, uz animatora “Fazonka”.

Ona je navaela da će “Kuća Lijevča i Potkozarja” u ambijentu “Zimskog grada”, od otvaranja do kraja decembra, imati svoj štand /kućicu/ gdje će posjetioci moći da kupe domaće proizvode, ali i kafu, čaj, kuvano vino i rakiju.

“Konkurs `Pišem pismo Djedu Mrazu` već traje od 1. decembra i zatvara se 27. decembra. Obezbijedili smo lijepe nagrade, a već stižu informacije da djeca u vrtićima i školama vrijedno pišu i crtaju i da će komsija biti zatrpana i imati težak zadatak da odluči koje je pismo najljepše”, dodala je Perićeva.

Prema njenim riječima, u okviru “Gradiške zime” predviđene su i zanimljive manifestacije za djecu.

“Već u petak, 17. decembra, u 9.30 časova planiran je program za djecu predškolskog uzrasta `U susret Svetom Nikoli`, 26. decembra u 12.00 čaosova u okviru Dječije nove godine najmlađe sugrađane zabavljaće hor `Vrapčići`, a za 29. decembar Gradsko pozorište Gradiška pripremilo je svoju predstavu `Kuda idu stare godine`”, navela je ona.

“Novogodišnji bal maskembal” planiran je za 30. decembar, “Novogodišnje igre bez granica” biće organizovane 10. januara, a “Novogodišnja porodična potraga za blagom” 16. januara.

Svake srijede i četvrtka do Nove godine, od 17.00 do 19.00 časova, roditelji će moći da dovedu svoji djecu u “zimski kutak” u holu Kulturnog centra, gdje će ih fotografisati profesionalni fotograf.

Jednu sliku dobijaju na poklon od grada Gradiška, a ostale koje im se svide biće im poslate putem “vibera”.

Perićeva je zahvalila Gradskoj upravi Gradiška, Kulturnom centru i Vodovodu, te sponzorima koji su podrška Turističkoj organizaciji u organizovanju “Zimskog grada”, ali i svim drugim ustanovama koje su se odazvale da učestvuju u manifestacijama.

Zvanično otvaranje je danas u 20.00 časova.

Izvor: radiogradiska.com
7,200FansLike
457FollowersFollow