Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Na konkurs “Naj kutak 2021” pristiglo 50 prijava

Na konkurs za najljepše uređeno dvorište i balkon na području Gradiške „Naj kutak 2021“, koji je raspisalo Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ i koji je završen 30. juna, pristiglo je 50 prijava, izjavila je v.d. direktora ovog preduzeća Renata Obradović Popović, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške.

Ona je istakla da je novina u ovogodišnjem konkursu „Naj kutak“ da je omogućeno da se prijave i pravna lica, te da ih je 12 konkurisalo.

„Još jedna novina ove godine je da ćemo imati i nagradu publike koja će moći da glasa putem zvanične „fejsbuk“ stranice „Gradske čistoće“. Trenutno, stručna komisija obilazi sve prijavljene kandidate, do kraja jula biće završen album, glasanje publike planirano je tokom avgusta, a proglašenje najboljih na konkursu početkom septembra“, navela je Obradović Popović.

Ona je zahvalila svim učesnicima, dodajući da je cilj ovog konkursa da podstakne građane da uređuju svoja dvorišta i balkone i na taj način doprinesu da i grad bude ljepši i uređeniji.

Govoreći o odvozu komunalnog otpada, Obradović Popović je podsjetila da se tokom ljetnog režima rada odvoz vrši od 6 časova, ta navela da je ovom uslugom obuhvaćeno više od 87 odsto teritorije Gradiška.

„Ukupan broj korisnika je 17.195, od kojih su 16.086 fizička, a 1.109 pravna lica. Uslugom odvoza smeća za sada nisu obuhvaćene mjesne zajednice Turjak, Jazovac, Mičije, Grbavci i Kijevci, a nedavno su u sistem odvoza otpada uključene mjesne zajednice Cerovljani i Cimiroti“, navela je Obradović Popović.

Ona je rekla da su i aktivnosti na nasipanju makadamskih puteva i uređenja putnog pojasa u toku, dodajući da „Gradska čistoća“ ima širok opseg poslova, da ima dovoljno mehanizacije i vozila, ali da je prosječna starost voznog parka 16 godina.

„Prosječna starost specijalnih vozila auto-smećara je 10 godina i u planu je da do kraja ove godine nabavimo jedno takvo novo vozilo“, dodala je Obradović Popović.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,400FansLike
457FollowersFollow