Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Nagrađeni učesnici literarnog konkursa “Pišem pismo”

U Narodnoj biblioteci Gradiška danas je priređen literarni susret za učenike osnovnih škola, pod nazivom “Pišem pismo“, na kojem su nagrađenim učenicima, učesnicima konkursa “Pišem pismo“ uručene nagrade. Konkurs je organizovan povodom 11. maja Međunarodnog dana pisanja pisma.

Bibliotekar Dječijeg odjeljenja Rajka Golić istakla je da je riječ o tradicionalnom proljetnom konkursu koji je ove godine organizovan pod nazivom “Pišem pismo”.

ucenici

„Na literarni konkurs,  koji je bio namijenjen učenicima osnovnih škola sa područja Gradiške pristiglo je 15 radova, a radovi su razvrstani u tri kategorije tako da su učenici mogli da pišu u stihu i prozi na temu „Moja mašta može svašta“ i „Pišem pismo“, rekla je Golićeva.

Ona je istakla da je cilj konkursa promovisanje i podsticanje umjetničkog pisanja i lijepog izražavanja i da se razvija dječija mašta i njihova zapažanja.

Golićeva je rekla da je u kategoriji poezije na temu “Moja mašta može svašta“ prvo mjesto osvojila Nikolina Keserović, prvo mjesto u kategoriji proze na temu “Pišem pismo“, osvojila je Anabela Balaban, dok je u kategoriji proze, na temu “Moja mašta može svašta“, prvonagrađena Anđela Keserović.

Druge nagrade osvojile su Elena Radmanović, Helena Petrović i Ana Karapetrović, dok su trećeplasirane Anja Babić i Helena Drinić.

Izvor: radiogradiska.com | Autor: S.Vidović
7,200FansLike
438FollowersFollow