Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Odbornici usvojili drugi rebalans gradskog budžeta za 2021. godinu

Odbornici Skupštine grada Gradiška usvojili su danas drugi rebalans gradskog budžeta za 2021. godinu. Budžet grada Gradiška sad iznosi 35.700.000 КМ.

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić je rekao da su u rebalans uvršteni uvećani direktni i indirektni prihodi dodajući da je Skupština ranije donijela odluku o zaduženju u iznosu od tri miliona KM koji su predviđeni za završetak kapitalnih infrastrukturnih investicija.

„Ovim budžetom mi možemo da nastavimo infrastrukturno opremanje čitavog prostora grada Gradiška što mnogo znači u ovim teškim vremenima. Mi realizujemo svoj plan kapitalnih investicija za 2021. godinu, ali realizujemo i sve svoje razvojne projekte uključujući one koji su bitni za privredni razvoj grada, prije svega opremanje privredne zone Nova Topola u kojoj je 12 kompanija završilo svoju investiciju dok njih šest realizuje svoje razvojne projekte“, rekao je Adžić.

On je dodao da se na prostoru grada Gradiška realizuje i 13 međunarodnih projekata, od kojih je najkapitalniji vrijednosti 14,5 miliona evra od KFV SECO za rekonstrukciju kanalizacije i izgradnju glavnog gradskog prečišćača. Prema Adžićevim riječima krajem ove godine očekuje se raspisivanje tendera za izvođenje radova koji bi trebali početi iduće godine.

Na današnjoj sjednici gradskog parlamenta, između ostalog, odbornici su razmatrali prijedlog Akcionog plana rodne ravnopravnosti na području grada Gradiška za period 2021-2024. godina, Izvještaj o radu Odbora za žalbe, te izvještaje o stanju u oblasti obrazovanja na području grada u školskoj 2020/2021. godini i informaciju o toku protivgradne sezone u 2021. godini.

Usvojena je odluka o donošenju Regulacionog plana „Kružna raskrsnica Obradovac“, pristupanja izradi regulacionih planova „Obilaznica – Čatrnja“ i „Obilaznica – Liskovac“, pristupanja izmjeni dijela Regulacionog plana područja centra grada „Izlaz na Savu“, i drugi prijedlozi akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Izvor: radiogradiska.com | G.Vlainić
7,200FansLike
457FollowersFollow