Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška oplakuje Davora i Nebojšu: Dan tišine i žalosti, zastave na pola koplja (Foto)

Zbog pogibije Davora Latinovića (20) i Nebojše Baškala (26) u saobraćajnoj nesreći, prije dva dana u Lamincima kod Gradiške, u gradu na Savi je utorak 11. april proglašen Danom žalosti. O tome svjedoče i zastave na pola koplja.

Foto: Milan Pilipović

Tuga za Davorom i Nebojšom, vidna je na svakom mjestu a o ovoj velikoj tragediji, u nevjerici, govore mnogi mještani. Oni iskazuju saučešće porodici, podsjećaju da se u gradiškom kraju odavno nije dogodila veća tragedija, žale za mladićima koji su, na seoskom putu i kišnom danu izgubili kontrolu nad vozilom. Dogodilo se to u blizini njihovih kuća, u prvom komšiluku.

Nebojša Baškalo i Davor Latinović

“Tako malo je trebalo da izbjegnu pogibiju, da stignu svojim porodicama u Lamincima i Liskovcu. Stradali su, možemo tako reći, ispred svojih kuća, na putu kojim su toliko puta prolazili. Bio je i dan, kasno popodne. Padala je sitna kiša koja je cijele nedjelje natapala zemlju i asfalt. Možda je to za njih bilo kobno, ko bi to znao. Taj odgovor neće umanjiti bol svih nas”, kazali su za “Srpskainfo” mještani Laminaca, naselja u kojem se saobraćajna nesreća dogodila i čiji tragovi su i sada vidljivi.

Davoru i Nebojši nije bilo spasa, bez obzira na pokušaje mještana koji su, istog časa, pokušavali da pomognu nakon skliznuća u kanal.

Foto: Milan Pilipović

Dan žalosti obilježen je spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Gradiška, te zgradama javnih preduzeća i ustanova. Odgođene su kulturne i javne manifestacije zabavnog karaktera i emitovanje muzike u svim javnim objektima.

“Za Grad Gradiška ovo je dan velike tuge jer smo izgubili dvojicu mladića. Ova tragedija unesrećila je njihove porodice, rodbinu, prijatelje, cijeli kraj i ostale građane. Za nas je ovo tužan i težak dan jer nam odlaze mladi, na početku života”, navode u gradskoj upravi Gradiška.

Sahrana Davora Latinovića iz obližnjeg naselja Liskovac je danas u 15 časova na gradskom pravoslavnom groblju Brestovčina. Nebojša Baškalo biće sahranjen sat ranije na groblju u Lamincima.

Izvor: srpskainfo.com | Milan Pilipović
6,700FansLike