Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Policija kažnjavala zbog neposjedovanja zimske opreme

Gradiška policija juče je realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu posjedovanja zimske opreme za motorna vozila.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, ukupno su kontrolisali 97 vozila, kojom prilikom je sankcionisano 79 vozača.

Kažnjeno 67 vozača zbog zimske opreme

Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 67 vozača je sankcionisano zbog neposjedovanja zimske opreme, a 12 vozača je sankcionisano po ostalim osnovama.

Iz Policijske uprave Gradiška podsjećaju sve vozače, da je stupanjem na snagu novog “Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima” propisano, da učesnici u saobraćaju, u periodu od 1. novembra tekuće godine do 01. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, na svojim motornim vozilima moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti u zimskim uslovima.

“PU Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa kontrolom učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu posjedovanja zimske opreme za motorna vozila, te apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korišćenja zimske opreme, i da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilima, kako bi zaštitili sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju”, saopšteno je iz policije.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
457FollowersFollow