Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Pomozimo starici Gospovi iz Vilusa (Foto)

Objava je preuzeta sa FB profila Milene Erceg.

“Sadržaj je uznemirujući, možda za visoki glamur našeg društva, zemlje u kojoj živimo, tako da odmah mogu, bez zgrazavanja da zaobiđu”, započela je objavu na svom Facebook profilu Milena Erceg.

“Danas na putu za Jurkovicu odnosno Miljeviće, zove me strina Ljubica i moli da svratim kroz Viluse, da posjetim Gospovu Ilisić, baku koju sam prije nekoliko godina fotografisala u njenom dvorištu kuće, uz prelijepo cvijeće, da bi joj pomogli na ovaj način. Nedugo poslije tog mog fotografisanja desio se požar i izgorjela joj kuća. Kao po običaju, na mnoga obećanja, nije joj urađen alternativni smještaj, osim šupe, koja joj je bila pomoćni objekat u kome je trenutno”, napisala je Milena.

“Gospova Ilisić dok je bila zdrava, sama je sebi svu hranu obezbjeđivala iz bašte, pored bašte ima mnogo koka koje sam i danas vidjela. Prije nekih 20-ak dana ona leži i više ne može samostalno da hoda, jako je bolesna, što ne želi čak ni da prizna. Ono što je meni teže palo je činjenica da je majka RVI, koji je dva puta ranjavan i preminuo. Čak joj je i kćer još davno preminula od teške bolesti. O njoj nema ko da brine. Ovim putem pitam sve ljude, koji misle da je ok udomiti psa, koji nema ništa, da li je ok da ova starica bude udomljena u neku instituciju ili ćemo se praviti SLIJEPI, bez zanimanja za pomoć jednom ljudskom životu?”, navodi se dalje u Mileninoj objavi.

“Zamolila bih mjesnu zajednicu Vilusi da izađu u susret i odu u nadležne institucije za ovu jadnu ženu i potraže pomoć. Zamolila bih boračku i invalidsku zajednicu da i oni se angažuju za majku jednog palog borca takođe i Grad Gradiška da uradi nešto bilo šta za ovu ženu, jer red je, zar ne? Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći za posteljinu, čiste jastuke, kauč, čak i ako neko ima stalak za hodanje. Mi smo je našli palu sa kreveta, nije mogla da se podigne”, zaključila je Milena.

Milena Erceg je poručila da svi koji žele da pomognu mogu nju kontaktirati putem komentara na FB objavi, jer starica nema žiro račun, a Milena će dati njenu adresu.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
459FollowersFollow