Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Potpisani ugovori o stipendiranju za akademsku 2021/22. godinu (Foto)

U prostorijama Skupštine grada Gradiška u subotu, 19. februara, potpisani su Ugovori o stipendiranju studenata sa područja grada Gradiška za akademsku 2021/22. godinu. Nakon raspisanog Javnog konkursa pravo na stipendiju Grada Gradiška ostvarilo je 140 studenata.

Zamjenik gradonačelnika Dragana Ilić rekla je da pravo na stipendiju ostvaruju studenti sa prosjekom ocjena iznad 8, nosioci Vukove diplome, studenti iz određenih socijalnih kategorija, sa invaliditetom, te djeca ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, djeca poginulih boraca i studenti bez jednog ili oba roditelja.

“Grad Gradiška podržava obrazovanje, jer je to jedna od osnovnih poluga našeg društva. U tom smislu smo već od srednjih škola u saradnji sa privredom uveli sistem dualnog obrazovanja, opremili kabinete. Takođe održavamo Sajam obrazovanja i zapošljavanja, a za one najmlađe otvaramo još jedan vrtić u Brestovčini”, rekla je zamjenica gradonačelnika Dragana Ilić.

Među studentima, koji su stekli pravo na gradsku stipendiju, su Inja Ponjević student druge godine Fakulteta političkih nauka, smjer novinarstvo i komunikologija i Andrej Marić, student prve godine Elektrotehničkog fakulteta, smjer računarstvo i informatika.

„Dobio sam stipendiju kao nosilac Vukove diplome iz srednje škole. Stipendija će svakako značiti, jer imamo dosta izdataka“, kaže Marić.

„Ovo je prvi put da dobijam stipendiju na osnovu ostvarenog prosjeka, ovaj novčani iznos svakako će nam biti dodatna podrška u finansiranju“, rekla je Inja Ponjević.

Studentima se isplaćuje ukupno deset stipendija u mjesečnom iznosu od 120 KM. U budžetu Grada za stipendiranje i druge vidove pomoći studentima predviđeno je 240.000 KM.

Gradiskalive.com
6,200FansLike