Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Potpisani ugovori za izgradnju novih puteva i dijela Ulice Petra Pecije

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je danas ugovore o izvođenju radova na asfaltiranju lokalnih i nekategorisanih puteva na području Gradiške i saobraćajnice sa dijelom pješačke staze i oborinske kanalizacije u Ulici Petra Pecije sa predstavnicima preduzeća „Hidro-kop“ i  „Kozaraputevi“ iz Banjaluke.

Gradonačelnik je rekao da Gradska uprava nastavlja i ove godine sa izgradnjom saobraćajnica na teritoriji grada sa ciljem poboljšanja uslova života svih građana i stvaranja preduslova za privredni razvoj grada Gradiška.

Foto: gradgradiska.com

„Sa predstavnicima „Kozaraputeva“ danas smo potpisali ugovor o nastavku dovršetka izgradnje Ulice Petra Pecije u vrijednosti od 180.000 KM. Izgled te ulice nam je ideja vodilja kako bi trebale izgledati sve gradske ulice, sa pješačkim i biciklističkim stazama. Sa predstavnicima preduzeća „Hidro-kop“ potpisali smo ugovor o izgradnji sedam kilometara asfaltnih puteva u devet mjesnih zajednica ruralnog područja grada“, rekao je gradonačelnik Adžić.

Radislav Babić, direktor firme „Hidro-kop” rekao je da će da će ova firma asfaltirati lokalne i nekategorisane puteve na području Gradiške. On je istakao da je vrijednost radova oko 700.000 KM i da je rok izgradnje 90 dana.

Putni pravci na kojima će biti izvođeni radovi

Mjesne zajednice:

  • Berek
  • Cerovljani
  • Miloševo Brdo
  • Gornji i Donji Podgradci
  • Elezagići
  • Cimiroti
  • Turjak
  • Trebovljani
Foto: gradgradiska.com

Ulica Petra Pecije

Dejan Gaković, direktor „Kozaraputeva“ rekao je da radovi na završetku modernizacije Ulice Petra Pecije u dužini od oko 200 metara počinju sljedeće sedmice. On je dodao da modernizacija podrazumjeva izgradnju pješačkih staza, oborinske kanalizacije i izmještanje postojeće javne rasvijete.

Rekonstrukcija magistralnih puteva

Kada  je riječ o rekonstrukciji magistralnih puteva na području Gradiške gradonačelnik Adžić je rekao da je upućen apel Putevima Republike Srpske da se magistralni put u Kruškiku uredi kako bi se konačno riješio taj problem.

On je dodao da prema informacijama iz Puteva Srpske postoji obećanje da će magistralni put od nadvožnjaka u Čatrnji (Petnaestog) do Dubice biti rekonstruisan i da će ove godine biti raspisan tender za rekonstrukciju magistralnog puta Gradiška – Klašnice koji uključuje tri kružne raskrsnice.

„U planu je izgradnja kružne raskrsnice na lokaciji današnjeg „Banjalučkog mosta“, kao i dva kružna toka u Novoj Topoli“, rekao je gradonačelnik.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
459FollowersFollow