Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama (Video)

U Domu zdravlja Gradiška povećan je broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, zbog čega je tokom božićnih praznika angažovan dežurni tim Službe porodične medicine u Topoli i Gradišci.

„Iako su respiratorne infekcije uobičajene za ovo doba godine, ova sezona je drugačija u odnosu na prethodne, jer imamo sudar prehlade, gripe i korone pa su i simptomi složeniji, a oporavak duži. Najčešći simptomi koji se javljaju su kašalj, bol u grlu, povišena temperatura , malaksalost, bolovi u mišićima“, navela je načelnik Službe porodične medicine Gordana Bojanić i dodala da je među pacijentima najveći broj djece, mada nisu pošteđeni ni ostali građani posebno radno sposobni.

Dom zdravlja Gradiška

Rad zaposlenih u gradiškom Domu zdravlja, od 1. januara ove godine otežan je zbog prekida rada IZIS-a, i nemogućnosti pristupa elektronskom kartonu pacijenata.

Prema riječima doktorice Bojanić, najveći problem je izdavanje recepata jer nemaju uvid u elektronski karton pacijenata zbog čega je potrebno da pacijenti sa sobom ponesu posljednji nalaz kao i kutije od lijekova koje koriste.

Prema njenim riječima, pregledi se obavljaju normalno, a pacijenti mogu da dobiju i uputnice za specijalističke preglede. Bojanićeva je zahvalila pacijentima na razumijevanju i strpljenju i izrazila nadu da će sistem profunkcionisati uskoro.

Pogledajte prilog RTVG-a:

Izvor: RTVG / S.V.
6,700FansLike