Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

Na području koje operativno pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Gradiška, 13. i 14.03.2021. godine u vremenu od 19:00 do 01:00, realizovana je akcija sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

“Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 1007 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je 17 učesnika sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu. Kod šest vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod šest vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod četiri vozača i jednog pješaka je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode”, navodi se u saopštenju PU Gradiška.

PU Gradiška nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, zaključuje se u saopštenju.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
457FollowersFollow