Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Tokom vikenda policija kaznila 29 pijanih vozača

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, tokom vikenda je realizovana akcija sa akcentom na kontrolu vozača koji vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 199 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je 29 vozača sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

“Kod dva mlada vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 15 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod osam vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i kod četiri vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, a koji su lišeni slobode. Tokom akcije pet vozača sankcionisano je i po drugim osnovama”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, zaključeno je u saopštenju policije.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
457FollowersFollow